Blekningskampanj

Alla önskar sig en vit jul! 

Har du funderat på att bleka dina tänder eller känner du någon som önskar sig det i julklapp. 

Nu kör vi en kampanj för 3000 kr (ord.pris 6000 kr) på Zoom blekning. Blekningen behöver inte ske i december men ska vara utfört senast 31 mars 2021! Din tid skall dock bokas december eller januari. 

Maila för mer information om Zoom blekning!

info@tandlakarnawassenius.se

Besök hos oss för er över 70 år eller annan riskgrupp

Vi har tagit beslutet att inte låta patienter över 70 år eller annan riskgrupp mötas på kliniken. Vi har därför öppnat upp vår personalingång på baksidan så att varje patient får ett eget väntrum kopplat till behandlingsrummet. Ni möter bara oss och ingen annan.

Ni rings upp och guidas av oss inför ert besök.

Allt för att ni ska känna er trygga!

Välkomna!

Gällande Coronavirus, covid-19

Vi håller öppet som vanligt och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har som alltid goda hygienrutiner på kliniken.

För att hålla oss friska ber vi er att inte besöka oss om ni känner er sjuka, har feber, hosta, andningsbesvär eller halsont. Efter tillfrisknande avvakta ett par dagar innan du kommer till oss.

Om du är sjuk och har en tid hos oss, avboka din tid via telefon eller mail. Kom INTE in till kliniken.

Tack för ert samarbete för att vi ska kunna fortsätta ge er en trygg vård.

Ni kan läsa mer här https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Pollen eller infektion? https://youtu.be/hJtMr5YVm3c

Tandhälsan under klimakteriet

Vi pratar mycket om tandhälsa kopplat till livsstil, men det finns en annan viktig tid som vi sällan berör. Förklimakteriet, klimakteriet och menopaus. Från mitten av trettioårsåldern till slutet av femtioårsåldern genomgår våra kroppar stora hormonella förändringar, förändringar som påverkar även munhålan.

När östrogennivåerna sjunker blir munnen mer känslig för inflammationer och munslemhinnan blir torrare. Risken för tandlossning och karies ökar.

Under de åren som man menstruerar verkar det som att östrogen faktiskt skyddar kvinnors tänder. Och kvinnor har mellan tonåren och upp till medelåldern generellt en bättre tandhälsa än män. Men efter klimakteriet försvinner alltså detta naturliga skydd och det gör att tandhälsan kan försämras lättare om man inte ser upp. Det är inte ovanligt att kvinnor i klimakteriet drabbas även av dålig andedräkt.

Men man kan bibehålla en god tandhälsa även under klimakteriet. Rådfråga gärna oss vad du själv kan göra om du märker att du blir torrare i munnen eller oftare drabbas av till exempel blödande tandkött.

Vi finns här för dig!

Kostrådgivning

I mars 2015 publicerade världshälsoorganisationen WHO sina riktlinjer för sockerintag för barn och vuxna där de rekommenderade att sockerintaget inte skulle överstiga 10 procent av det totala energiintaget. För en vuxen innebär det 25 gram socker per dag och för ett barn 20 gram. 33 centiliter Coca-cola innehåller 35 gram socker.

Men att enbart lägga ansvaret för ett minskat sockerintag på den enskilda individen kommer inte att vara tillräckligt, menar fyra forskare, knutna till WHO. De har därför tittat närmare på hur tandläkare skulle kunna bidra i processen att minska sockerintaget, och de menar att tandläkaren har en nyckelroll som rådgivare åt sina patienter för en bättre tandhälsa.

Och det håller vi med om! 

Visste du att du kan boka kostrådgivning hos oss?  Betty Wassenius är även diplomerad kostrådgivare.